Corliss Online Financial Mag: Verdensledere presse USA på finanspolitisk krise

 

Se hele artiklen

 

WASHINGTON-Ledere i Verdensbanken og IMF møder på søndag erklærede sig, advarede og lokkes: de Forenede Stater skal hæve sin gæld loft og genåbne sin regering eller risiko “massive forstyrrelser verden over,” som Christine Lagarde, fondens administrerende direktør, sagde.

 

De skattemæssige problemer i USA overskygget de officielle dagsordener for møder med repræsentanter fra snesevis af lande-herunder to af Washingtons mest betydningsfulde økonomiske partnere, Saudi-Arabien og Kina — offentligt udtryk for bekymringer om hvad der foregik på Capitol Hill og i det hvide hus.

 

Lederne kom til Washington for at tale om det internationale opsving, Ms. Lagarde sagde i et interview på programmet NBC News “møde pressen.” “Så de fandt ud af at gælden loftet var spørgsmålet,” tilføjede hun. “De fandt ud af at regeringen havde lukket og at der var ingen løsning i sigte.”

 

“Så det virkelig fuldstændig forvandlet møde i de sidste par dage,” sagde Ms. Lagarde.Med kun tre dage tilbage før eventuelle standard, Senatet ledere ikke på søndag til at nå til enighed om en plan om at genåbne regeringen og hæve grænsen på gæld.Mange ledere ved møderne i Verdensbankens og I.M.F. sagde, at de mente dødvandet ville være løst inden torsdag, da regeringen ville være i alvorlig fare for ikke at have nok penge til at betale alle sine regninger på en given dag går fremad.

 

Men de pressede Treasury Secretary Jacob J. Lew og Federal Reserve formand Ben S. Bernanke — der var begge på mødet i I.M.F. — i spørgsmålet, forudsiger, at selv en nær-standard ville føre til højere låneomkostninger og en opbremsning i den globale økonomi.”Dette kan ikke ske, og det skal ikke ske,” Baudouin Prot, formanden for den franske bank BNP Paribas, sagde på et møde af Institute for International finansiering også bliver holdt i Washington. “Konsekvenserne af dette ville være helt katastrofale.”

 

Mr. Lew erkendt truslen. “Vores arbejde begynder hjemme,” sagde han. “Vi anerkender, at USA er anker i det internationale finansielle system. Med de dybeste og mest likvide finansielle markeder, når risikoen stiger, bringer flugt til sikkerhed og kvalitet investorer til de amerikanske markeder. Men USA kan ikke tage denne velfortjente ry for givet.”

 

Deltagerne møder forblev på kanten, betragtning af truslens alvor. Ms. Lagarde sagde “manglen sikkerhed, at mangel på tillid i den amerikanske signatur” ville forstyrre den globale økonomi.Wolfgang Schäuble, den tyske finansminister, udstedt sit eget indtrængende appel. “Den finanspolitiske standoff har løses uden forsinkelse,” sagde han i en erklæring udgivet af I.M.F.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s